Wednesday, February 22, 2006

La COPE diu que els catalanoparlants son més intel·ligents

Be, realment no ho han dit així, però això és el que se'n desprén del que avui matí (o va ser ahir? a les 7.00 h am encara no soc persona....com es pot desprendre tant d'odi tan prest????) lladrava el nostre benvolgut Jimenez Los Santos.

Segons ell, els alumnes castellanoparlants tenen un pitjor rendiment escolar perquè les classes son en català. Tinguent en compte que desde 1714 fins els anys 80 del segle XX l'educació fou integrament en castellà a la majoria d'escoles de Catalunya, Balears i València (amb breus paréntesis com la II República) i que la majoria d'alumnes eren catalanoparlants (tots tenim anècdotes com la meva mare, que li van fer sortir i tornar entrar "saludando en cristiano" per haver dit bon dia i sense que als seus 4 anyets entengués qué passava...), i que tot i així els èxits acadèmics dels catalanoparlants no han estat menors durant aquests segles als dels alumnes de Castella o Andalussia...doncs només se'n poden treure dues conclusions possibles:

a) Els catalanoparlants son més intel·ligents
b) Els castellanoparlants son menys intel·ligents

Naturalment la formació i trajectòria política del personatge (d'alumne de Labordeta i militant del PCE a cachorro d'Aznar i defensor de l'anarcocapitelisme, el Imperio donde no se ponia el sol i el franquisme més virulent) no li permeten d'intuir altres possibles causes d'aquestes dades (per altra banda sense cap base estadística sèria, segurament inventades capciosament com gairebé tot el que surt de la seva boca a unes tertúlies on Pedro J. Ramírez és el rojo de la pandilla) com podrien ser una major pertinença a grups socioculturalment més desafavorits, la major presència de població castellanoparlant als barris i nuclis obrers, etc...

El més curiós, però, és que de la LLei de normalització lingüística de Balears, idèntica a la de Catalunya i duita a terme per Governs autonòmics del PP , i amb un major grau d'immersió lingüística que al Principat, d'això no en diu res...clar, aqui comanden els seus amics!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

La veritat es que la nostra llengua ens fa mes intel•ligents.Ma mare es castellano parlant.Els seus pares valenciano parlants,i a ella es dirigien en castella perque el valencia estaba prohibit.Jo clar soc castellanoparlant pero he adepress la llengua valenciana que es un tresor.

10/4/21 06:41  

Post a Comment

<< Home